na penové pláty potrebujeme :
6 bielkov
300 gr kryštálového cukru
1 KL citrónovej šťavy
štipku soli
na citrónový krém potrebujeme: na malinový krém potrebujeme:
125 gr mascarpone 125 gr mascarpone
150 gr lemon curdu 150 gr malin. curdu
250 ml šľahačky 250 ml šľahačky
na dozdobenie 2PL lemon a malina curdu .
Príprava penových plátov je nasledovná: bielka si vymiešame so štipkou soli a postupne pridávame cukor
šľaháme kým nemáme hustú penu nakoniec pridáme 1 KL citrón.šťavy , penu si rozdelíme na polovicu , na papier na pečenie si nakreslíme 23cm kruh a natrieme na papier na pečenie , dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 5 minút ,po 5 min.znížime teplotu na 140 stupňov a pečieme 90minút.
po upečení bude plát zvrchu vysušený a v strede bude mäkký ,necháme vychladnúť a plníme krémom.
ak sa rozhodnete tortičku vyskúšať ,tak Vám želám veľa šťastia a osviežujúcu chuť po spapaní tortičky.
Prikladám ešte jednu fotečku , namiesto tortičky som skúsila urobiť aj malinový plát , je to len na Vás aký tvar si upečiete.
Sladký dník Vám želám Vaša Marianna
Ahoj Marianka, pekné privítanie na blogu si pripravila :) mňam mňam
OdpovedaťOdstrániťReni ďakujem Ti veľmi pekne .
OdstrániťMarianna tie plnky vyzerajú skvelo určite vyskušam ,zmiešať curd s mascarpone to mi nikdy nenapadlo vyzera to fakt božsky pa E.
OdpovedaťOdstrániťErika dík , veru chuť je úžasná kyselkavo sladučká a zároveň super osviežujúca
OdpovedaťOdstrániť